Andorra registra dos nous positius per coronavirus

El total de casos arriba a 754, dels quals 545 ja han superat la Covid-19 metre que es redueixen a 161 els pacients encara actius

-
-

Andorra ha registrat ja, via PCR, 754 positius de coronavirus. En les darreres hores s’han confirmat dos casos més i, malauradament, la mort número 48 de l’epidèmia, que el Govern ha fet oficial en la compareixença d’aquest dissabte al vespre. El balanç sanitari manté la tònica dels darrers dies, amb un increment de les altes i un descens del nombre de pacients que encara pateixen la Covid-19.

En les darreres hores, s’han rebut els resultats de fins a 72 proves PCR. Aquests han incrementat en dos el nombre de positius confirmats per la malaltia al Principat. Per tant, ja són 754, xifra que, però, es manté força estable en els darrers dies. De fet, en tota aquesta setmana únicament s’han registrat quatre nous afectats per la malaltia.

El coronavirus, però, s’ha cobrat una nova víctima mortal, la número 48. Es tracta, tal com ha avançat aquest matí, de l’exdirector adjunt del Lycée Comte de Foix, François Garcia. Tenia 79 anys i feia dies que es trobava ingressat a la unitat de cures intensives (UCI) de l’hospital de Meritxell. Ha mort per la Covid-19, però també tenia patologies prèvies.

La defunció és la pitjor notícia d’un balanç que segueix mostrant xifres esperançadores. Per un costat, segueix a l’alça el nombre de persones que han superat la malaltia. Ja són 545. En canvi, disminueix el nombre de casos encara actius, fins als 161.

A l’hospital el nombre d’ingressats s’ha tornat a reduir, ja que, a banda de la defunció de Garcia, s’han donat noves altes. Així, queden interns únicament onze persones, de les quals tres a l’UCI, tots ells amb el suport d’un respirador mecànic. Pel que fa a la planta medicalitzada del Cedre, continuen sent atesos allà dinou padrins.

Pel que fa als col·lectius professionals, continuen havent-hi 30 sanitaris amb la Covid-19. També, quatre membres dels cossos especials.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending