Andorra, el destí amb més sinistres de turistes espanyols durant el Nadal

El Principat lidera el rànquing de llocs on més van haver d’actuar les asseguradores del país veí, especialment a conseqüència dels accidents d’esquí

Els estudiants que s'acreditin com a tals podran esquiar gratis a Arinsal, entre altres llocs.
Els estudiants que s'acreditin com a tals podran esquiar gratis a Arinsal, entre altres llocs. arxiu

Andorra és un dels destins turístics que més maldecaps provoca a les asseguradores estrangeres durant el Nadal. Almenys, així queda reflectit en un estudi fet amb la col·laboració de les diferents empreses del sector. El motiu? Lògicament, el fet que molts dels visitants del Principat ho fan per esquiar i que aquesta pràctica comporta un risc elevat d’accident.

L’estudi s’ha presentat via la web estamos.seguros.es, després de consultar a les diferents empreses del sector. En concret, s’han tingut en compte dades dels turistes espanyols que viatjaven a l’estranger amb la cobertura d’alguna asseguradora i que van patir algun sinistre. I  la informació recollida revela que Andorra va ser el lloc de vacances nadalenques on es van produir més incidents.

El fet d’ocupar la primera posició del rànquing no deixa de ser curiós, sobretot si es veu que els perseguidors són països molt més grans, com ara Estats Units, França o Mèxic. Ara bé, l’explicació és lògica: a Andorra la majoria de turistes espanyols vénen a practicar esquí i no es pot negar que és una pràctica que comporta un risc de caiguda que, a vegades, requereix atenció mèdica coberta per la respectiva asseguradora.

L’estudi també analitza quins són els problemes més habituals. Així, el primer de la classificació són l’atenció sanitària per malaltia o hospitalització. En segon lloc, la provisió d’informació i, ja en tercer, els accidents.

Comentaris

Trending