Xerrades a totes les parròquies per als padrins sobre ajuts i l’app de Salut

El ministeri d’Afers Socials, conjuntament amb les associacions de gent gran, faran reunions a les cases pairals per explicar les prestacions i l’ús del passaport Covid electrònic

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, i la ministra, Judith Pallarés, amb els padrins.
El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, i la ministra, Judith Pallarés, amb els padrins. Govern d'Andorra

Les set parròquies acolliran xerrades dirigides als padrins on es tractaran temes que corresponen al ministeri d’Afers Socials. Concretament, s’explicaran els ajuts i les prestacions a les quals poden accedir i, també l’ús de l’aplicació de Salut. Sobretot, segons ha destacat la ministra, Judith Pallarés, perquè puguin usar el passaport Covid electrònic.

Avui ha sigut el torn de Canillo, on un grup de padrins ha acudit al Centre Perecaus ‘Com a Casa’ amb els seus telèfons mòbils. És la primera d’aquestes xerrades que s’ha organitzat conjuntament entre el ministeri i les associacions parroquials, per tal de fer-los arribar informació que pot ser-los d’utilitat en el seu dia a dia. “L’ordre del dia és molt obert, s’aclariran dubtes del Servei d’Atenció Domiciliària, del certificat Covid i els ajuts... En general tot el que la gent vulgui aclarir”, ha apuntat el president de la Federació de la Gent Gran d’Andorra, Fèlix Zapatero.

Pallarés ha explicat que aquestes xerrades ja fa temps que es tenien previstes, sobretot després de “el que ha suposat la pandèmia per la gent gran”. Ara, aquesta trobada servirà sobretot per poder ensenyar-los a utilitzar l’aplicació Andorra Salut, des d’on properament podran consultar la seva història clínica. “Per ells pot ser molt útil, sobretot si tornen a viatjar com feien abans, que esperem que sí”, ha apuntat la ministra.

Les intencions són poder fer d’aquestes reunions un hàbit, “perquè es puguin aclarir els dubtes i anar recollint preguntes”, ha explicat Zapatero. Des del ministeri d’Afers Socials, i tenint en compte que aquestes xerrades són per a les persones que pertanyen a les associacions, han col·laborat amb la Fundació Crèdit Andorrà. “Han afegit entre les seves activitats alguna relacionada amb el passaport Covid i esperem poder repetir l’acció a la primavera”, ha afirmat Pallarés.

D’altra banda, i pel que fa al Pla Nacional de la Gent Gran, Pallarés ha explicat que, actualment, s’està treballant per tenir el cens dels padrins de totes les parròquies i que “s’està ultimant”. Arran d’aquestes dades, ha apuntat que “s’estan posant sobre paper algunes propostes”, però que abans han de passar per la comissió d’Afers Socials. “També pot ser que acabem incloent algunes de les propostes que pugin sorgir d’aquestes reunions”.

Comentaris (2)

Trending