El SAAS assegura haver pres “les mesures escaients” perquè ingressats al Cedre no puguin marxar-ne

La parapública destaca que la sortida de l’home, que s’admet que estava a la unitat d’hospitalització, no va comportar “cap repercussió”

Exterior de l'edifici del Cedre.
Exterior de l'edifici del Cedre. Altaveu

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) assegura que “s'han pres les mesures escaients perquè fets” com el de la marxa d’un resident que no hauria d’haver pogut sortir sol del Cedre “no es tornin a produir”. La parapública ha admès essencialment la situació viscuda al recinte sociosanitari aquest divendres fa dues setmanes tal i com ho ha avançat l’Altaveu. Però hi ha tret ferro. Com que tot va acabar bé, bé està, ve a dir el SAAS.

Les fonts oficials consultades han reconegut un fet encara més greu. No només es tractava d’un resident amb demència, sinó que a més a més, l’home en qüestió estava a la unitat d’hospitalització. Per tant, estava sotmès a un control mèdic més ferri que el del simple usuari residencial. I, amb tot, va aconseguir sortir del recinte, va agafar un taxi i es va plantar, amb roba d’ingrés -un pijama segons les fonts-, fins al centre d’Andorra la Vella.

L'entrada al Cedre

Relacionat

Un resident amb demència aprofita una avaria advertida en l’accés al Cedre per marxar-ne

Va ser quan va entrar en un bar del carrer Prat de la Creu de la capital, que allí se’l va reconèixer. L’home accedia al bar a demanar alguns euros per poder pagar al taxista. Com que sabien de qui es tractava, des de l’establiment mateix es va alertar la família de l’home i a parit d’aquí es va reconduir la situació. Segons el SAAS, “quan va ser localitzat el van portar cap al centre un altre cop sense cap repercussió al respecte”.

En conseqüència, i més enllà de prendre les mesures escaients, que segons alguns familiars ha estat revisar les portes d’accés al Cedre per tal que torni a ser necessari activar els codis que en altres èpoques era necessari i que d’un temps cap aquí havien deixat de funcionar, el cas s’hauria donat per tancar i sense cap mena d’impacte més.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending