La CASS vol engegar un nou estudi actuarial del sistema de pensions durant el segons semestre

La parapública ha convocat el concurs per poder disposar d’un treball que, entre altres coses, vol analitzar com ha afectat la pandèmia a la sostenibilitat del sistema

Accés a la CASS.
Accés a la CASS. Toni Solanelles

La Caixa Andorrana de Seguretat Social ha començat el procés per realitzar un nou estudi actuarial que permeti analitzar l’estat i l’evolució futura del fons de jubilació. Així, s’ha convocat el concurs per seleccionar l’empresa responsable dels treballs. Es tracta d’una tasca essencial tenint en compte que els grups parlamentaris volen abordar en un termini curt de temps les possibles reformes que han de garantir la sostenibilitat del sistema.

El darrer estudi d’aquest tipus es va realitzar al llarg del 2019, amb les dades a 31 de desembre del 2018. És el marc amb el qual s’ha treballat els darrers mesos a l’hora d’avisar de la necessitat de prendre mesures que garanteixin la continuïtat de les pensions. Així, aquest advertia que la branca jubilació entraria en dèficit a partir del 2024, un any més tard del que s’havia previst en l’estudi del 2015.

Ara, però, el temps ha passat i la CASS vol conèixer com ha evolucionat la situació. A diferència del que passava amb l’anterior encàrrec, en aquest lapse no hi ha hagut reformes significatives, però, en canvi, s’ha produït la crisi econòmica provocada per la pandèmia. El treball, per tant, haurà de permetre comprovar com ha afectat la situació al sistema de jubilació.

El concurs s’ha fet en modalitat internacional i, per tant, està obert a la possibilitat que empreses especialitzades estrangeres s’hi puguin presentar. El termini de presentació de les ofertes acaba el 25 de juny i, per tant, es vol que els treballs puguin començar durant la segoa meitat de l’any.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending