La CASS valida els dotze candidats que pretenen accedir al consell d’administració

Quatre dels candidats per la branca assalariada no han cotitzat de manera ininterrompuda els cinc anys abans als comicis, però han estat admesos en virtut d’una resolució emesa al seu dia per la junta electoral

Seu de la CASS.
Seu de la CASS. Toni Solanelles

El consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) ha validat les dotze candidatures -deu d’assalariats, una per a patrons i una altra per a pensionistes- que es van presentar en relació amb les eleccions convocades per al 22 de juny. Amb tot, quatre dels candidats per la branca assalariada presenten anomalies relatives a la cotització, però se’ls ha acceptat atesa una resolució prèvia de la junta electoral.

Els candidats titulars en la branca assalariada són Jacqueline Caubet, Carla Guinot, Montserrat Martínez, Sergi Sánchez, Juli Fernández, Ricard Alonso, Sandra de la Rosa, Louise Haciane, Sergi Vendrell i Carolina Caubet. Segons que ha pogut saber l’Altaveu, el consell d'administració de la CASS, en la reunió celebrada aquest dilluns, ha acceptat quatre candidatures presentades al col·legi electoral de les persones assalariades i assimilades que presentaven anomalies.

En concret, els candidats, siguin els titulars o els suplents, en els darrers cinc anys anteriors a la data de la convocatòria electoral no els constava cotitzacions en alguns moments concrets d’aquest lustre citat. És a dir, no han cotitzat a la CASS de manera ininterrompuda. Però s’han acceptat les candidatures atès el que va decidir la junta electoral el 2014 “en un supòsit similar”.

Una imatge de la façana de la CASS.

Relacionat

Xifra rècord de candidats per representar els assalariats al consell d’administració de la CASS

Quant als patrons i als pensionistes, ja se sabia que sols hi havia un candidat en cada branca i que es tracta dels actuals membres del consell d’administració. Es tracta de Jacint Risco entre els pensionistes i jubilats i Francesc Zamora pel que fa als patrons. Tots dos han superat la validació feta per l’organisme que actualment presideix Montserrat Capdevila.

Les eleccions, s’ha dit, se celebren el 22 de juny a les oficines de la CASS. I hi poden prendre part totes aquelles persones que estiguin afiliades a la parapública. En aquest cas, la nacionalitat no hi té res a veure. Són els únics comicis haguts al país en què tots els residents, mentre cotitzin a la CASS i tinguin regularitzada la seva situació, poden votar. No cal un termini mínim per poder emetre el vot. El vot per dipòsit tindrà lloc al cinquè pis de la CASS: del 13 al 20 de juny de les 8 del matí a 3/4 de 3 de la tarda, les dues dates hi estan incloses. I el 21 de juny de les 8 del matí a la 1 del migdia.

Etiquetes

Comentaris

Trending