La unió d’esquerra aposta per dotar els francesos d’Andorra d’un servei consular de qualitat

El candidat d'Agissons Ensemble a les legislatives per a la cinquena circumscripció, Renaud Le Berre ha presentat un programa que preveu donar suport als emprenedors gals que vinguin al Principat

Comentaris

Un moment de la reunió amb el candidat Renaud Le Berre.
Un moment de la reunió amb el candidat Renaud Le Berre. B.N.

Renaud Le Berre, candidat d’Agissons Ensemble a les eleccions legislatives per la cinquena circumscripció dels francesos a l’estranger diu que, si surt escollit, reforçarà els serveis consulars a Andorra, un aspecte també proposat per altres candidats. Le Berre ha presentat aquest dimarts el seu programa.

Le Berre ha explicat que els francesos a Andorra han de poder fer totes les gestions al consolat i que s’ha d’acabar amb el sentiment que tenen la majoria de sentir-se abandonats per França. Ha reclamat la necessitat d’un servei consular pròxim i de qualitat.  “Per una educació i uns serveis públics de qualitat hem d’invertir la tendència i hem d’acabar amb la poca implicació de l’Estat amb els francesos que viuen a l’estranger”

El futur dels francesos a Andorra, el suport a les empreses d’aquell país que es vulguin instal·lar al Principat, i el sistema educatiu gal han estat alguns dels aspectes que s’han tractat durant la trobada, que ha tingut lloc a Andorra la Vella. El candidat d’Agissons Ensemble reclama un augment de la presència francesa i la defensa de l’ensenyament francès. Ha recordat que a Andorra hi ha emprenedors francesos “als que cal ajudar i donar suport logístic. Se’ls ha de defensar”.

 Ha volgut sortir al pas de les declaracions de Manuel Valls, candidat de Renaissance, qui afirmava que una victòria d’Agissons Ensemble –unió de partits d’esquerra- portaria França a la sortida de la Unió Europea, a una greu crisi econòmica i ha acusat la formació d’anar en contra dels valors de la laïcitat i la república. “No haig de rebre cap lliçó n i d’ell, ni de cap persona sobre la laicitat i els valors republicans. Els meus pares eren mestres i soc fidel a aquests valors”.

Precisament el tema de l'educació ha centrat el debat entre els assistents, la majoria professors del Lycée Comte de Foix, que han mostrat la seva preocupació per les condicions de treball, la dificultat per cobrir vacants i les assegurances de les mútues MAIF i MGEN.

Etiquetes

Comentaris

Trending