Ubach es troba amb els homòlegs d’Islàndia, Malta i San Marino per tractar temes bilaterals

La negociació de l'acord d'associació amb la Unió Europea i les conseqüències de la guerra d'Ucraïna, entre els punts de les reunions mantingudes

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, amb la seva homòloga islandesa
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, amb la seva homòloga islandesa

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ja es troba a Torí per participar en la 132a sessió del Comitè de Ministres del Consell d'Europa. Avui, i com a actes previs, ha tingut trobades bilaterals amb Malta, Islàndia i San Marino on han tractat, entre altes temes, les conseqüències de la guerra a Ucraïna i el punt en què es troba la negociació per l'acord d'associació amb la Unió Europea.

Aquest divendres se celebra la 132a sessió del Comitè de Ministres del Consell d’Europa a Torí, però avui ja hi ha hagut reunions de treball per a la delegació andorrana. En aquest sentit, lUbach s’ha trobat amb els seus homòlegs d’Islàndia, Malta i San Marino.

Amb tots ells ha tractat el punt en què es troba la negociació amb la UE, sobretot amb San Marino que també està en aquest procés i amb qui ha compartit experiències. A més, les conseqüències de la guerra Ucraïna ha estat un altre tema que preocupa als polítics i que s’ha fet palès en les reunions. Ubach, a més, donat el suport a Islàndia perquè organitzi la 4a Cimera de Caps d’Estat i de Govern del Consell d’Europa, que hauria de tenir lloc el maig del 2023, a efectes que tingui com a objectius concrets la viabilitat i l’enfortiment polític de l’organisme a Europa.

La sessió, que estarà presidida pel ministre d’Afers Exteriors i Cooperació Internacional italià, Luigi Di Maio, tindrà lloc aquest divendres a La Venaria Reale. Està previst que, una vegada finalitzi, Itàlia cedeixi la presidència del Comitè de Ministres del Consell d’Europa a Irlanda.

Comentaris

Trending