Els residents andalusos podran votar a l’ambaixada per les eleccions del 19 de juny

El cens és d’uns 2.600 electors, però ara s’està pendent de saber quants han fet el tràmit previ necessari de demanar la documentació per definir els horaris dels dies amb urna presencial, inicialment del 15 al 17

L'entrada principal del consolat i l'ambaixada d'Espanya.
L'entrada principal del consolat i l'ambaixada d'Espanya.

El 19 de juny tindran lloc les eleccions autonòmiques a Andalusia. I, novament, els residents originaris d’aquella comunitat a Andorra tindran l’oportunitat de participar. Ho podran fer enviant el vot per correu, però també de forma presencial a la seu de l’ambaixada espanyola. Des de la legació diplomàtica s’ha indicat que al voltant de 2.600 persones tenen dret al sufragi en aquests comicis.

Així ho ha explicat el canceller, Óscar Bustamante. El procés ja va començar fa dies i, ara, ja es prepara la recta final. Serà el primer cop després de la pandèmia que el vot presencial es podrà fer sense restriccions sanitàries, tot i que la idea és que “tampoc volem que s’amuntegui la gent”.

Com ja és habitual en els processos electorals espanyols, hi haurà dues opcions de participar. Per un costat, enviant el vot per correu, fins al dia 14 de juny. La segona possibilitat és fer-ho en urna. L’ambaixada espanyola n’habilitarà una, inicialment durant tres dies: del 15 al 17. Els horaris, però, encara estan per confirmar.

I, justament, Bustamante explica un dels motius. S’està a l’espera que l’oficina del cens electoral confirmi quanta gent ha demanat el vot pregat. És a dir, quants electors han fet el tràmit previ necessari de demanar l’enviament de la documentació electoral. Sense ella, no podran participar. Un cop tinguin aquesta dada, es decidirà. També s’està pendent de si s’acaba allargant algun termini.

En aquest cas, el cens d’andalusos residents al Principat se situa entorn els 2.600. És, per tant, més del doble que els que podien prendre part del darrer procés electoral celebrat a Espanya: els comicis a Castella i Lleó. Habitualment, però, el percentatge de persones que acaben demanant votar és força reduït, un fet que ha posat el sistema pregat en discussió.

Comentaris

Trending