Ple de solidaritat al concert per Ucraïna

Gairebé 500 persones s’han apropat al Prat del Roure per veure els artistes que han actuat per recollir fons, que aniran directament a Creu Roja

Teresina Serra al començament del concert per Ucraïna
Teresina Serra al començament del concert per Ucraïna Pilar Candel

El Prat del Roure s’ha omplert de gom a gom aquesta tarda. El motiu, més que solidari. El concert per recaptar fons a favor d’Ucraïna ha comptat gairebé amb el ple absolut a la sala, on s’han reunit gairebé 500 persones per escoltar als músics del país que s’han apuntat a la iniciativa. Les impulsores, Martha Roquett i Teresina Serra, s’han mostrat molt satisfetes amb els resultats fins i tot abans de començar el concert.

“Ens agradaria dur a terme un concert que no fos realment per una causa com és la guerra”, ha apuntat Serra. Però, el motiu, lamentablement, ha estat aquest i el resultat, sense saber finalment quants diners s’han recaptat, més que positiu. Tot el que es reunirà de les entrades que s’han venut per a aquest concert es destinarà íntegrament per a ajudar a Ucraïna amb la situació que està vivint actualment a causa del conflicte en Rússia. Creu Roja Andorrana ho farà arribar a través de l’ens internacional, i es calcula que la xifra podria superar els 5.000 euros, sense comptar aquells que han participat com a “fila zero”. És a dir, que han fet donació, però no han assistit al concert.

Les impulsores s’han mostrat molt satisfetes, sobretot tenint en compte que ha estat una mica ‘pensat i fet’. “L’organització i el muntatge ha estat una experiència, molt divertit, perquè fins ara havíem programat algun, però més a nivell infantil i juvenil, però amb professionals no havíem fet encara i estem molt entusiasmades”, ha explicat Serra. Així mateix, Roquett ha apuntat que “ha estat una organització molt ràpida amb pocs diners, i estem molt contentes i molt sorpreses amb la quantitat de gent que hi està”.

IMG 6526
 

I no sols els assistents han arribat en massa, les propostes per part d’artistes del país per participar-hi també han estat abundants. Tant, que han hagut de fer una mica de triatge. Això sí, Serra ha assegurat que no s’ha seguit més criteri que aquell que ha arribat abans. “Tenim molt de respecte a tots els artistes del país, però no han pogut tenir cabuda tots”, han explicat les organitzadores, “si haguéssim acceptat tothom, no es tractaria d’un concert, sinó que passaríem a un festival de cap de setmana o una marató de concerts”.

Amb el poc temps del qual es disposava, era gairebé impossible organitzar res que no fos un únic concert. I d’un temps determinat, que ha fet que els artistes haguessin d’escollir entre el seu repertori una única cançó. “Ha estat difícil, hem intentat escollir alguna peça que tingués relació amb la temàtica”, ha explicat Quim Salvat. Així mateix, el músic ha assegurat que la resposta, per part seva i per part dels altres participants, va ser entusiasta i immediata, “no ens ho vam pensar gens”. A més, el concert ha guardat alguna que altra sorpresa per al final, com l’actuació d’una ucraïnesa que s’ha ofert voluntària.

Pel que fa a futurs concerts, Roquett i Serra no tanquen les portes. Això sí, desitgen que no hagi de ser per un motiu com és la guerra, “ens agradaria dur a terme altres iniciatives”. L’experiència per a les organitzadores ha estat fantàstica, i han celebrat la bona acollida per part de tothom, “ens hauria agradat realment que fos per una altra causa”. Per tant, no descarten repetir l’experiència d’organitzar un concert, sobretot per donar cabuda a altres gèneres musicals com, per exemple, el clàssic, que aquest dissabte no ha tingut representació.

 

 

 

Comentaris (3)

Trending