Govern no descarta augmentar el numero de refugiats ucraïnesos després d’arribar al topall de 250

El ministre portaveu, Eric Jover diu que cal ser prudents, i ha subratllat que si es compara amb els països veïns la proporció de persones acollides és molt alta

Comentaris

Un grup de famílies d'acollida durant l'arribada de refugiats ucraïnesos.
Un grup de famílies d'acollida durant l'arribada de refugiats ucraïnesos. ALTAVEU MÈDIA

El ministre portaveu Eric Jover ha explicat, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, que 250 refugiats ucraïnesos s’han acollit a la llei de protecció del Govern. Aquest és el nombre màxim de persones que es podien establir al país amb motiu del conflicte a Ucraïna. Hi ha una persona que està pendent de la revisió mèdica i set de la vacuna, un requisit imprescindible. Hi ha 66 infants escolaritzats. El Govern no descarta ampliar la quota de refugiats.

Un total de 250 refugiats ucraïnesos ja han sol·licitat per acollir-se a la protecció temporal i transitòria per raons humanes, el topall inicial que havia fixat el Govern. Aquest no descarta poder ampliar la quota, però Jover ha destacat que cal ser prudents, i ha subratllat que si es compara amb els països veïns, "la nostra proporció de refugiats és molt alta". El ministre portaveu ha recordat que tenen la tranquil·litat que totes les persones procedents d'Ucraïna poden estar al país durant tres mesos amb el visat turístic i això els dona marge. En el registre consular hi ha 324 inscrits.

Segons ha detallat Jover, s'han atorgat 89 ajuts per cobrir necessitats i bàsiques, i s'han donat als nuclis familiars 69 targetes de prepagament per centres comercials, 81 targetes de prepagament per transport i 62 targetes de prepagament d'Andorra Telecom. També ha indicat que per mitjà de la xarxa de cooperació, s'han derivat 41 nuclis familiars cap a la Creu Roja i 51 cap a Càritas.

AMPLIAT EL DECRET DE SANCIONS A RÚSSIA

Govern ha aprovat un nou Decret de modificació de les mesures restrictives en relació amb el conflicte entre Ucraïna i la Federació Russa, que amplia l’abast del que es va aprovar el 25 de març i del de modificació del 13 d’abril. En aquesta norma s’aplicaven una sèrie de bloquejos d’actius a persones que apareixen a les llistes promogudes per la Unió Europea (UE) en el marc d’aquest conflicte. Govern ha afegit dues persones físiques. Així, es dona cobertura legal a l’aplicació de sancions tant a particulars com a empreses per tal que es puguin bloquejar els seus comptes o per impedir que tinguin operativa amb entitats financeres del país.

Comentaris (2)

Trending