Una delegació de l’OSCE posa a prova el nivell democràtic d’Andorra abans de les eleccions

Representannts de l’Oficina de les Institucions Democràtiques i dels Drets Humans l’organització internacional visiten el Principat i es reuneixen amb múltiples col·lectius

Els dos membres de la delegació amb la ministra Maria Ubach.
Els dos membres de la delegació amb la ministra Maria Ubach. SFGA

Una delegació de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) està fent aquests dies una seriosa avaluació de la qualitat democràtica d’Andorra com a pas previ a la futura celebració de les eleccions. Representannts de l’Oficina de les Institucions Democràtiques i dels Drets Humans l’organització internacional visiten el Principat i es reuneixen amb múltiples col·lectius. I emetran un informe en un mes aproximadament.

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, va ser l’encarregada de rebre aquest dimarts a l’edifici administratiu del Govern una delegació de dos experts de l’esmentada oficina (ODIHR). La visita de la delegació de l’ODIHR formada per Kakha Inaishvili i Alexey Gromov, dóna resposta a la invitació que va enviar la Missió Permanent d’Andorra a l’OSCE informant de les properes eleccions generals i convidant-los a observar-les tal i com estableix el document de Copenhaguen del 1990.

L’objectiu del desplaçament a Andorra, que finalitza avui, és avaluar el procés electoral a Andorra abans de les eleccions generals d’enguany, com ja van fer abans dels comicis del 2011, 2015 i 2019. Al llarg d’aquests dos dies, els experts de l’ODIHR s’han pogut entrevistar amb representants del Govern, de la Junta Electoral, del Tribunal de Comptes, del Tribunal Superior de Justícia, dels Comuns, dels partits polítics, dels mitjans de comunicació, així com amb representants de la societat civil.

L’ODHIR és una institució que actua de manera autònoma i independent sota el paraigües de l’Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE). L’Oficina observa eleccions, revisa la legislació i emet recomanacions als governs sobre com desenvolupar i mantenir institucions democràtiques. També presta assistència tècnica i en la promoció del desenvolupament d’organitzacions no governamentals i de la societat civil.

Comentaris (2)

Trending