Aportació de 75.000 euros a un projecte de l’UNICEF al Bhutan

La contribució forma part d’una iniciativa a quatre anys que es va acordar el maig del 2018 i que pot beneficiar fins a 85.000 infants amb discapacitats

Els Premis Unicef Andorra es concediran durant el segon trimestre de 2021
Els Premis Unicef Andorra es concediran durant el segon trimestre de 2021

El Govern aportarà 75.000 euros a un projecte d’UNICEF al Bhutan. Es tracta del tercer pagament que es fa per a una iniciativa que vol impulsar serveis sanitaris inclusius per a infants amb discapacitats al país asiàtic. Quedarà encara una darrera aportació de cara a l’any vinent.

L’executiu va donar el vistiplau a la transferència a proposta de la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach. Es tracta d’una contribució voluntària en favor del Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) i que s’emmarca en l’acord de cooperació entre Andorra i aquesta entitat i pel projecte ‘Assolir serveis sanitaris inclusius per als infants amb discapacitats a Bhutan’.

La signatura d’aquesta col·laboració es va fer el maig del 2018 i acordava una contribució anual per part de l’executiu fins al 2021. Entre els objectius del projecte hi ha el de dotar d’un sistema operatiu de detecció precoç per als infants amb discapacitat a totes les instal·lacions bàsiques de salut que hi ha als 20 districtes d’aquest país. També es pretén aconseguir que els tres centres de referència de l’Estat asiàtic puguin oferir cures especialitzades pels nens i nenes amb alguna discapacitat. 

Els beneficiaris d’aquest projecte són 85.000 nens de fins a cinc anys que es desplacen a les instal·lacions sanitàries per a la seva vacunació o per al seguiment del seu creixement, 11.000 dones embarassades que rebran consell de com prevenir anomalies congènites i les famílies amb nenes i nens que tinguin una afectació ja diagnosticada. 

Comentaris

Trending