Tres dies de dol nacional per les víctimes del coronavirus

A partir de dilluns i fins dimecres les banderes exteriors dels edificis oficials romandran a mig pal i les interiors lluiran un crespó negre

El cap de Govern, Xavier Espot, durant un missatge institucional al costat d'una bandera del país.
El cap de Govern, Xavier Espot, durant un missatge institucional al costat d'una bandera del país. SFGA

El Govern ha decretat dol nacional al Principat d'Andorra, amb motiu de les defuncions a conseqüència del SARS-CoV-2, entre l'1 i el 3 de juny del 2020. Durant aquest període de dol se suspendrà la celebració dels actes oficials i de caràcter festiu. Les banderes oficials situades a l'exterior dels edificis, romandran, durant els tres dies, a mig pal i les banderes interiors lluiran un crespó negre.

D'aquesta manera, es fa un reconeixement a la memòria de les víctimes de la pandèmia -que per ara són 51 de reconegudes, la meitat de les quals relacionades amb centres sociosanitaris- i a les seves famílies que han patit la pèrdua en les circumstàncies d'aïllament que els ha impossibilitat l’acomiadament. L’Estat andorrà se suma així a d’altres països que han pres decisions similars, com va quedar clar dimecres amb el minut de silenci davant l’ambaixada d’Espanya a Andorra.

Etiquetes

Comentaris

Trending