Els temporers que vulguin renovar l’estada fins al 15 de juny hauran d’acudir a Immigració

El servei de Tràmits de Govern recupera els horaris normals i la cita prèvia no serà obligatòria encara que sí molt recomanable

Façana de l'edifici de l'Obac, on hi ha el departament de treball
Façana de l'edifici de l'Obac, on hi ha el departament de treball ARXIU

Els temporers que encara queden al país i que hi vulguin continuar després del 31 de maig hauran d’acudir al servei d’Immigració per tal d’allargar el permís d’estada quinze dies més, fins al 15 de juny. Aquesta és la nova proposta feta i validada pel ministeri d’Interior. L’administració a poc a poc pretén anar recuperant la normalitat i d’aquí que el servei de Tràmits retorni a l’horari habitual i deixi la cita prèvia com a obligatòria però sí que serà recomanable.

El fet d’allargar el permís d’estada dels treballadors temporers fins al 15 de juny però amb l’obligació ara d’haver de fer un tràmit presencial, a diferència de les renovacions tàcites hagudes fins ara, persegueix un doble objectiu. D’una banda es resol el tema de la cobertura sanitària durant quinze dies més per aquestes persones que per culpa del coronavirus i les situacions que es viuen als seus països han quedat travats al Principat.

D’altra banda, però, i segons que ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, fent obligatòria la presentació en les dependències governamentals l’administració disposarà d’un “recompte més exacte” que “ens permetrà actualitzar aquestes dades” i saber exactament de quin mal s’ha de morir, ja que hores d’ara és impossible saber quants temporers queden al país. Això sense tenir en compte aquell que hi fan estada de forma il·legal, com a molt justificant que són turistes.

El servei telefònic 188, que ha atès de mitjana diària entre dilluns i divendres més de 900 persones passarà a ser operatiu de 8 del matí a 5 de la tarda

Més enllà d’això, Jover ha explicat que a partir de la setmana que el servei de Tràmits tornarà a obrir de dilluns a dijous de 8 del matí a 5 de la tarda i els divendres només fins a les 3, en un horari que passa a ser l’habitual i sense necessitat que s’hagi de concertar cita prèvia, encara que és molt recomanable, sobretot per aquelles empreses que hagin de fer multiplicitat de gestions, que demanin hora abans d’acudir a les instal·lacions governamentals.

D’altra banda, el servei telefònic 188, que ha atès durant tota la crisi del coronavirus els nombrosos dubtes existents sobretot a nivell de qüestions de tràmit -no aspectes mèdics, que es van deixar reservats al 116- també reduirà l’horari d’atenció, que passarà a ser de 8 del matí a 5 de la tarda i no pas fins a les dotze de la nit com ha vingut sent des de la seva posada en marxa. Aquest servei ha atès 919 persones de mitjana diària (de dilluns a divendres), reduint molt l’afluència telefònica els caps de setmana (295 persones).

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending