El Sipaag carrega contra l’absència d’un règim sancionador a la llei de transparència

L’entitat també reitera les seves queixes pel fet que la nova legislació sobre protecció de dades només estableixi càstigs en cas d’incompliment per als treballadors públics però no per als alts càrrecs

Una assemblea del Sipaag.
Una assemblea del Sipaag.

El Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) ha criticat amb duresa que la llei de transparència que s’ha d’aprovar en poques setmanes al Consell General no inclogui, finalment, cap règim sancionador. D’aquesta forma, lamenten que el text serà “paper mullat” o “un brindis al sol”. L’entitat també ha carregat amb duresa contra les disposicions de la nova llei de protecció de dades i, en especial, que sí que estableixi càstigs per als funcionaris però no pas per als càrrecs públics.

Així ho han indicat a través d’un escrit que han fet arribar als mitjans. Sobre la llei de transparència, remarquen que “és una millora que ens sembla necessària per a la societat en conjunt”, ja que “ha de “garantir l’honestedat dels responsables polítics” i, també, “l’equitat i la neutralitat en les actuacions i els procediments de l’administració”. Lamenten, però, que el text, tal com s’ha enviat al ple, “no conté un procediment sancionador i, per tant, no se’n podrà esmenar l’incompliment”. Suposa, doncs, “perdre una bona oportunitat”.

Des del Sipaag també es critica que la legislació “no conté cap procediment d’avaluació ni preveu que les administracions destinin recursos a la formació dels treballadors per afavorir l’accés a la informació i, en definitiva, la transparència”. Per tant, no amaguen que la consideren “paper mullat” o “un brindis al sol” .

Des de l’entitat que representa els treballadors de l’administració general, també es carrega contra la nova llei de protecció de dades. “Aquesta, segons sembla, sí que estableix un procediment sancionador, però només s’aplicarà als treballadors públics que es considerin responsables de la vulneració d’aquesta protecció de dades personals”, recorden. Per això, lamenten que “sembla que els òrgans d’administració o els responsables polítics no tindran cap problema si en l’exercici de les seves funcions es comet una irregularitat que pugui perjudicar algú”.

Des del sindicat es remarca que “volem exercir els nostres drets i complir els nostres deures, com hem dit moltes vegades, però reivindiquem uns instruments jurídics que ens afavoreixin a l’hora de fer la nostra tasca amb rigor i garanties”. Defensen que “això no ens afavoriria només a nosaltres com a treballadores i treballadors, sinó que també milloraria el funcionament de la nostra societat i ens portaria a avançar com a país”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending