Sense compensació per als proveïdors afectats pels retards de pagament

Govern no preveu cap mesura correctora més enllà de les legalment establertes i assegura que no ha rebut cap reclamació en aquest sentit per part de cap empresa

Marquina, responent preguntes durant la roda de premsa.
Marquina, responent preguntes durant la roda de premsa. SFGA/ C.ESTEVE

Govern assegura que ha reduït de forma important tant el nombre de factures pendents de pagar a diferents proveïdors com el temps de retard. Així ho ha comentat el nou ministre de Finances, Cesar Marquina. El que també ha deixat clar és que, malgrat els problemes que això genera a les empreses, no es preveu cap mesura compensatòria. De fet, s’ha afirmat que, per ara, cap negoci ha fet una reclamació en aquest sentit davant l’executiu.

El portaveu no ha negat que hi ha un problema important en aquest àmbit, però ha volgut defensar que s’ha aconseguit reconduir en part. “Des del darrer cop que es va fer el control, al maig, s’han reduït el nombre de factures i el volum pendents”, ha indicat. Segons ha assegurat, fins a una tercera part. I, malgrat això, ha reconegut que “no ens agrada” la situació actual perquè “encara en queden per pagar”. Sí que ha apuntat que “hi ha una línia evolutiva positiva; millorem amb tota la rapidesa possible”.

Marquina ha explicat que, actualment, l’endarreriment mitjà de les factures pendents és de 69 dies. Per tant, nou per sobre del màxim fixat per llei, que és de 60. “No estem tan lluny”, ha manifestat el portaveu del Govern, tot assegurant que “ara intentarem prioritzar les que fa més temps que estan aturades”.

López, atenent els periodistes a la plaça del Consell General.

Relacionat

El PS reclama que es compensi les empreses afectades pel retard en els pagaments de Govern

El que no es farà, però, és aportar cap compensació a les empreses afectades, tal com s’havia demanat des del Partit Socialdemòcrata. Al contrari, tot just, com a màxim, el que digui la llei. “No preveiem res d’específic”, ha indicat. Marquina ha comentat que, de moment, no es té “cap reclamació” en aquest sentit des de cap negoci.

En aquest sentit, també ha volgut aprofitar per negar que tota la responsabilitat de la situació hagi de recaure en l’executiu, malgrat reconèixer que una part important de culpa es té. “Molts retards no són pas de l’administració, sinó també per errors en les factures que fa que s’hagin de retornar i això acaba allargant el procés”, ha comentat.

Pel que fa als recursos del Govern, Marquina ha volgut argumentar que “des del primer que es detecta la situació estem buscant la forma d’incrementar el nombre de persones que estan implicades en aquest procés”. Així, ha remarcat que “s’ha reforçat” i també “s’han pres altres mesures, com ara formar els responsables de pressupost de tots els ministeris”.

Comentaris (7)

Trending