El Govern trasllada a la justícia la llei que retallarà els salaris dels alts càrrecs

Xavier Espot i Judit Pallarés s’han reunit amb el president i la vicepresidenta del Consell Superior, que s’han mostrat disposats a reduir les seves remuneracions

Un instant de la reunió.
Un instant de la reunió. SFGA / C.Esteve

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Funció Pública, Judit Pallarés, s’han reunit aamb el president del Consell  superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, i la vicepresidenta, Maika Torres, amb l’objectiu d’explicar-los el contingut dels esborranys dels projectes de llei que suposaran la retallada salarial als alts càrrecs de l’organisme així com l’aplicació de diferents mesures en matèria processal. Des de l’òrgan s’ha mostrat la predisposició a reduir les remuneracions.

Tots dos projectes de llei s’estan elaborant amb la idea de pal·liar la situació generada per la pandèmia de la Covid-19. En concret, s’ha fet arribar el projecte de llei de mesures de racionalització econòmica i de recursos humans del sector públic i de reducció salarial dels càrrecs electius i de lliure designació de les entitats públiques. En aquest sentit, Casadevall ha mostrat total predisposició per aplicar la reducció salarial als membres del CSJ. 

D’altra banda, la reunió també ha servit per parlar del projecte de llei de mesures excepcionals i urgents en matèria processal i administrativa que el Govern entrarà a tràmit parlamentari amb caràcter d’urgència. Un dels principals objectius és habilitar el mes d’agost com a període laboral per tal d’agilitzar els processos. El president del CSJ també és partidari, juntament amb el Govern, que l’administració de la Justícia no es tanqui a l’estiu.

A més, i de manera telemàtica, el cap de Govern també ha tramès els dos projectes de llei als membres del Tribunal Constitucional. Durant els pròxims dies els dos òrgans podran fer les aportacions que es considerin oportunes.

Etiquetes

Comentaris

Trending