L’agrupació sindical treballa en dues candidatures per accedir al consell d’administració de la CASS

La dupla dels Quicos (Zamora i Pallàs) es perfila com a única alternativa entre els patrons i Risco té previst repetir com a aspirant a seguir representant els pensionistes i jubilats

La façana de la CASS.
La façana de la CASS. Toni Solanelles

El conjunt de sindicats promotors de la manifestació de l’1 de Maig i que, alhora, està treballant en un conjunt de mesures en relació amb les modificacions del sistema de pensions de jubilació de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), està acabant de perfilar dues candidatures per presentar-se a les eleccions del 22 de juny i assumir, per poc que pugui, la representació dels assalariats. La Unió Sindical d’Andorra (USd’A) ja va accedir al consell d’administració de la parapública en alguna ocasió anterior però fa alguns comicis que no es presentava.

El fet d’unir-se tots els sindicats donaria un gran impuls a les dues duples que s’estan acabant de polir. Si no hi ha canvis de darrera hora, els duets seran encapçalats, respectivament, per l’actual secretària del Sindicat de personal adscrit a l’administració general (Sipaag), Jacqueline Caubet, i per la secretària d’organització del Sindicat de l’ensenyament públic (SEP), Carla Guinot. Les candidatures sindicals, però, no seran les úniques que hi haurà com a opcions de representació dels assalariats a l’òrgan de decisió màxim de la CASS.

Si no hi ha canvis de darrera hora, els duets sindicals seran encapçalats, respectivament, per l’actual secretària del Sipaag, Jacqueline Caubet, i per la secretària d’organització del SEP, Carla Guinot

Hi ha marge de presentació de candidats fins aquest dimecres a primera hora de la tarda. I com ja ha passat en altres ocasions, són diversos els funcionaris (Sergi Sánchez, Montserrat Martínez) que estarien buscant els suports necessaris per accedir al consell d’administració de la parapública. Malauradament, massa sovint molts dels candidats el que pretenen és un sobresou. Els representants al consell d’administració perceben al tomb de 850 euros mensuals, i el president de la CASS i de la comissió gestora, el doble.

En principi, les dues actuals representants dels assalariats, funcionàries o assimilades, com són el cas de Montserrat Neras i Pilar Tomàs, no tindrien intenció de tornar a concórrer a unes eleccions que si destaquen per alguna cosa és per la baixíssima participació que tenen. Tot i la complicada situació que viuen molts assalariats i el moviment que hi ha hagut al tomb de la CASS, en quatre anys ni Neras ni Tomàs, com la majoria dels seus antecessors en la mateixa branca, no han badat boca.

REPETIDORS

Els que sí que repetiran, en principi, són l’actual representant dels patrons i treballadors per compte propi i el de pensionistes i jubilats. La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) és qui promou normalment la candidatura més forta per representar la patronal a la CASS. Tot sovint ha aparegut algun contrincant. Però normalment, el pes el té el candidat de la CEA. Es va obrir un termini per si hi havia persones interessades per formar candidatura i ni haver cap interessat, l’actual representant, Francesc Zamora, tornarà a liderar la dupla, en aquest cas amb Francesc Pallàs de suplent.

Seu de la CASS.

Relacionat

Les eleccions al consell d’administració de la CASS tindran lloc el 22 de juny

Caldrà veure si hi ha algun altre aspirant per representar els patrons. I, també, per defensar els interessos dels pensionistes i jubilats. I és que si no hi ha un canvi de rumb en les properes hores, d’entrada, el candidat que va guanyar les eleccions per a la representació d’aquesta branca, d’aquest sector dels assegurats, Jacint Risco, tornaria a presentar-se. De fet, Risco ha estat un dels representants més actius i que més clarament ha parlat, fins i tot, i especialment, quan calia ser un contrapunt ferm a les tesis governamentals.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending