ACO DA pretén aprofitar la reducció de l'amplada de les carreteres per fer diferents millores a Ordino

Comentaris

ACO DA pretén aprofitar la reducció de l\'amplada de les carreteres per fer diferents millores a Ordino
ACO DA pretén aprofitar la reducció de l\'amplada de les carreteres per fer diferents millores a Ordino

La candidatura d'Acció Comunal d'Ordino (ACO), formació aliada a Demòcrates per Andorra (DA), vol aprofitar l'aprovació al Consell General de la Llei de requalificació de carreteres, que permet reduir l'amplada dels vials de vint a quinze metres per impulsar diferents accions de millora de l'entorn -com ara un carril-bici a l'altura d'Arans- i reduir l'impacte ambiental.

Aquesta reducció de l’amplada de les carreteres generals permetrà a l’alçada d’Arans l’adequació d’un carril bici per potencionar el cicloturisme, tenint en compte que Arcalís acollirà una de les etapes reina del Tour de França l’estiu vinent. En aquesta mateixa zona també s’instal·larà una parada de bus, d’acord amb la demanda que han fet nombrosos veïns, segons que ha explicat la candidata a cònsol menor, Gemma Riba.

La número dos de la llista demòcrata ha afegit que la requalificació de la carretera CG3, a partir del pont del Castellar fins al port del Rat, permetrà demanar a Govern que executi els treballs de millora i seguretat de la caiguda de blocs rocosos i baixada d’allaus. L’actuació afavorirà que la seguretat en l’accés a l’estació d’Arcalís millori i, per tant,  “sempre que no hi hagi perill per les persones evitarem tancar-lo per risc d’allaus”, ha afegit. Una altra de les infraestructures necessàries que proposa el programa és la construcció d’un nou pont d’accés a les Salines per evitar l’allau del Rosós. Això permetria que en situació de risc no s’hagués de desallotjar els veïns.

Comentaris

Trending